Studeren met Jeugdreuma
Regelingen studiefinanciering bij handicap
In de wet op de studiefinanciering zijn een aantal regelingen opgenomen voor studenten met een handicap. Deze wet verstaat onder een handicap een lichamelijke-, zintuiglijke- of psychische functiebeperking, een chronische ziekte of dyslexie. Lees hier meer.
Stoppen studie
Soms lukt het door je ziekte om niet om op tijd af te studeren. Dan kan je je studiefinanciering verlengd worden of zelfs helemaal opnieuw worden toegekend. Als je noodgedwongen moet stoppen met je studie, kunnen je basisbeurs, je studentenreisproduct en een eventuele aanvullende beurs worden omgezet in een gift. Ook als je geen diploma hebt behaald.
Verlenging studietijd
Loop je studievertraging op door je ziekte? Neem dan contact op met je studentendecaan. Die beoordeelt of je in aanmerking komt voor een speciale voorziening en welke voorziening het beste bij jouw situatie past.
Kijk voor meer informatie ook op www.duo.nl .
Een beetje hulp
Weet je niet welke studie het beste bij jou en je situatie zou passen, lukt het je niet een stage te vinden? Er zijn verschillende organisaties die je hier wellicht mee kunnen helpen, zoals:
- Emma at Work ondersteunt jongeren met een fysieke aandoening naar een zelfstandige toekomst, door middel van trainingen bijvoorbeeld. Vanaf 15 jaar kun je hier terecht.
- MDTL oftewel Maatschappelijke DienstTijd Loopbaankansen biedt loopbaankansen voor stage en werk. MDTL helpt HBO-, WO- en MBO4-studenten, pas afgestudeerden met een beperking en jonge werkenden hun loopbaankansen te vergroten met een maatschappelijke diensttijd.