ondersteunt, informeert en verbindt
Sluiten

Een leuk leven en reuma gaan zeker samen!

Heeft uw kind jeugdreuma?

Als uw kind de diagnose van jeugdreuma of een aan jeugdreuma aanverwante aandoening heeft gekregen, dan staat het leven van uw kind en uw gezin op zijn kop. U heeft een overvloed aan vragen, maar bovenal behoefte aan steun en support. De Jeugdreuma Vereniging Nederland biedt u de helpende hand!

Wat is jeugdreuma?

Eén op de duizend kinderen krijgt de diagnose jeugdreuma, ook wel Juveniele Idiopatische Artrisis (JIA) genoemd. Bij deze auto-immuumziekte is het afweersysteem uit balans, met als gevolg dat het eigen systeem -de gewrichten- wordt ‘aangevallen’.
Jeugdreuma kent verschillende subtypen, maar deze worden allemaal gekenmerkt door chronische gewrichtsontsteking.

Ondanks dat jeugdreuma nog niet is te genezen, brengen nieuwe inzichten in de behandeling en de continue ontwikkeling van betere medicijnen hierin hopelijk snel verandering.

Jeugdreuma Vereniging

De Jeugdreuma Vereniging Nederland is de landelijke vereniging voor ouders met kinderen met jeugdreuma en voor kinderen met jeugdreuma. De vereniging -die volledig door vrijwilligers wordt gedraaid- heeft tot doel jeugdreuma een gezicht te geven en komt op voor de belangen van kinderen met jeugdreuma. Het verstrekken van informatie, het creëren van lotgenotencontact en het onderhouden van contacten met reumatologen, immunologen, fysiotherapeuten en andere deskundigen staan hierbij centraal.

Alles over Jeugdreuma

Onderzoeksagenda Jeugdreuma Alles over Jeugdreuma Soorten jeugdreuma Oligo-articulaire JIA Poly-articulaire JIA Systemische JIA Artritis psoriatica Artritis met enthesitis Behandeling bij jeugdreuma Medicatie en medicatierichtlijn Fysiotherapie Jeugdreuma en Werk Rijbewijs en jeugdreuma Studeren met Jeugdreuma Wet- en regelgeving WMO-loket Externe links