ondersteunt, informeert en verbindt
Sluiten

Info-Contactdag

Wanneer

25-09-2022    
10:00:00 - 17:00:00

Waar

Corpus
Willem Einthovenstraat 1, Oegstgeest

Evenement type

‘Lekker in je Vel’

Op zondag 25 september organiseren wij de Info-Contactdag van 2022!
De Info-Contactdag is voor ouders en jongeren een dag vol informatie en interactie met elkaar en de sprekers. Voor kinderen hét moment om andere kinderen met jeugdreuma en brusjes te ontmoeten.  

Het thema van de Info-Contactdag 2022 is ‘Lekker in je Vel’. En waar kan dan beter georganiseerd dan in een heus lichaam! Kom je ook naar deze informatieve en gezellige dag in Corpus?  

Programma 

10.00u Ontvangst
10.30u Informatief programma ouders + actief programma kinderen
12.30u Lunch
13.30u Vervolg informatief programma ouders + actief programma kinderen
15.15u Reizen door de Mens

Op het informatieve programma staan allerlei onderwerpen die te maken hebben met het thema ‘Lekker in je Vel’. Zo komt onderzoekster en kinderarts sociale pediatrie Sanne Nijhof (Wilhelmina Kinderziekenhuis UMCU) praten over kwetsbaarheid en weerbaarheid bij jeugdreuma, ook als de ziekte in remissie is. Daarnaast is er in het programma ruimte om het te hebben over lekker in je vel zitten door te sporten én is er aandacht voor de psychologische gevolgen van jeugdreuma. Het informatieve programma is te volgen voor ouders van kinderen/jongeren met jeugdreuma én door jongeren vanaf ca. 14 jaar. 

Parallel aan het informatieve programma loopt een leuk en actief programma voor kinderen van 3-13 jaar oud. Ook broertjes en zusjes zijn van harte welkom.  

Reizen door de mens 

Op de dag zelf is er ook tijd om als gezin Corpus te ontdekken – ga op reis door de mens! Van de knie tot de hersenen, overal kom je langs. Alleen kinderen vanaf 6 jaar mogen de reis maken. Voor de andere kinderen zal er een andere leuke activiteit zijn. 

Om de reizen door de mens zo goed mogelijk te laten verlopen, vragen wij bij de aanmelding door te geven of er een hulpmiddel nodig is tijdens deze reis. De totale reis duurt 55 minuten. Er is tijdens de reis op een aantal momenten zitgelegenheid. Is dat onvoldoende, dan vragen wij je bij de bestelling door te geven welk hulpmiddel je meeneemt.

Voor meer informatie over de locatie, kijk op op de website van Corpus.

Aanmelden 

De inschrijvingen zijn reeds gesloten.

Per familielid koopt u één ticket. De tickets zijn ingedeeld in leeftijdsgroepen: koop per persoon die mee komt een ticket van de leeftijd van de desbetreffende persoon (dus niet alleen van het kind zelf).  

Deelnemen aan de info-contactdag kost als lid €7,50 per persoon inclusief drinken, lunch en wat lekkers. Is het kind lid, dan mogen alle gezinsleden een kaart kopen als lid.
De kosten voor niet-leden zijn €15,- per persoon.

Zijn deze kosten te hoog? Neem dan tijdig contact op met penningmeester@jeugdreumavereniging.nl om tegemoetkoming aan te vragen. 

Terug naar het evenementenoverzicht

Alles over Jeugdreuma

Onderzoeksagenda Jeugdreuma Alles over Jeugdreuma Soorten jeugdreuma Oligo-articulaire JIA Poly-articulaire JIA Systemische JIA Artritis psoriatica Artritis met enthesitis Behandeling bij jeugdreuma Medicatie en medicatierichtlijn Fysiotherapie Jeugdreuma en Werk Rijbewijs en jeugdreuma Studeren met Jeugdreuma Wet- en regelgeving WMO-loket Externe links