ondersteunt, informeert en verbindt
Sluiten

Info-Contactdag

Info-Contactdag

Wanneer

13-11-2021    
10:30:00 - 16:00:00

Waar

Archeon
Archeonlaan 1, Alphen aan den Rijn

Op zaterdag 13 november 2021 is er weer een “LIVE” Info-Contactdag! Omdat we veel evenementen afgelopen twee jaar niet op locatie konden laten doorgaan, maken we van de Info-Contactdag een combinatie met de Familiedag. Gekozen is voor een locatie midden in het land zodat zo veel mogelijk leden kunnen komen! We heten jullie allemaal graag van harte welkom in het Archeon (Alphen aan de Rijn).

Het informatieve deel is voor ouders van kinderen met jeugdreuma én jongeren met jeugdreuma vanaf 14 jaar. Tegelijk met het informatieve deel gaan de jongere deelnemers onder begeleiding een leuke doe-route in het park doen.

Programma 

Om 10.30 uur heten we iedereen welkom in de Herberg in het Archeon! Om 11.00 uur begint het informatieve programma van de ouders en zullen de kinderen het park in gaan. Na de presentaties is er altijd gelegenheid tot het stellen van vragen.

Na de lunch is het tijd om over te gaan op het programma van de Familiedag: met het hele gezin kan je gaan genieten van het Archeon. We sluiten het programma om 15.30 gezamenlijk af met een drankje en hapje. Wil je daarna nog langer blijven kan dat, het park sluit om 17.00 uur.

Sprekers

Thea Buijs (onderwijskundige) en Yvette van der Laan (orthopedagoog) van ZieZon trappen het programma af en nemen ons mee in de mogelijkheden op school. Soms is het door jeugdreuma niet haalbaar om alle lessen te volgen in de klas. Scholen kunnen in dat geval een beroep doen op een consulent Onderwijsondersteuning Zieke Leerlingen (OZL-consulent). Deze consulenten kijken samen met school welke mogelijkheden er wel zijn voor het volgen van onderwijs. Thea en Yvette werken bij OnderwijsAdvies en zijn aangesloten bij ZieZon. Het Netwerk ZieZon verzorgt onderwijsondersteuning aan chronisch zieke leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs en in sommige gevallen het mbo.

Ook zal Joost Swart, kinderreumatloog/-immunoloog en onderzoeker in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht, aanwezig zijn. Joost gaat in op de vraag waarom het belangrijk is dat jongeren met jeugdreuma, ouders en artsen met elkaar in gesprek gaan, vooral als het om het starten van een nieuw medicament gaat. Wat is er voor nodig om echt mee te kunnen beslissen in de keuzes? Er is genoeg ruimte om vragen te stellen en in gesprek te gaan met elkaar.

Coronamaatregelen

Als vereniging houden we de coronamaatregelen in de gaten, maar we hopen dat de dag door kan gaan!

Voor de Info-Contactdag zal er door de locatie worden gevraagd om een Corona Toegangsbewijs via de CoronaCheck app of een gedownloade en geprinte qr-code. Let op! Zonder vaccinatie- of testbewijs kan je niet deelnemen aan het evenement.

Kosten en Aanmelden 

Deelnemen aan de info-contactdag kost €7,50 per persoon. De kosten voor niet-leden zijn €15,- per persoon.

Aanmelden voor dit evenement kan tot 31 oktober via de webshop. Vol = Vol.
Koop 1 ticket per deelnemend familielid. Let hierbij op welk ticket je koopt, koop per persoon de ticket die passend is (kind met jeugdreuma, broer/zus of volwassene).

Update 3 november: De aanmeldingen zijn gesloten! Wil je toch nog graag deelnemen? Overleg de mogelijkheden via annelies@jeugdreumavereniging.nl

Terug naar het evenementenoverzicht

Alles over Jeugdreuma

Onderzoeksagenda Jeugdreuma Alles over Jeugdreuma Soorten jeugdreuma Oligo-articulaire JIA Poly-articulaire JIA Systemische JIA Artritis psoriatica Artritis met enthesitis Behandeling bij jeugdreuma Medicatie en medicatierichtlijn Fysiotherapie Jeugdreuma en Werk Rijbewijs en jeugdreuma Studeren met Jeugdreuma Wet- en regelgeving WMO-loket Externe links