ondersteunt, informeert en verbindt
Sluiten

Jeugdreuma spel

Hoe leg je nou uit waarom tikkertje echt vervelend kan zijn? Schrijven echt lastig? Hoe laat je nou zien dat van spelen al je energie op kan raken? Dat doe je door samen met je vriendjes of klasgenoten Joepie-Boe! te spelen! Het spel speciaal met Matty voor jou ontwikkelt, zodat je klasgenootjes eindelijk eens een beetje kunnen zien én ervaren hoe het is om jeugdreuma te hebben.

Kaartenspel met activiteiten

Joepie-Boe! is een kaartenspel met activiteiten voor 4-6 spelers in de leeftijd van 8-99 jaar en laat spelers ervaren hoe het is jeugdreuma te hebben. Spelers moeten onderhandelen om hun energieniveau op pijl te houden gedurende het spel – terwijl ze een vrolijk en actief leven proberen te leiden.

Wat heb je nodig

Om het spel te kunnen spelen heb je verder een ruimte nodig waar je makkelijk kunt bewegen en je je niet druk hoeft te maken dat je tegen stoelen of andere dingen aanstoot. Wel moet er een goede plek aanwezig zijn waar je de speelkaarten en dergelijke kunt neerzetten. Thuis kan je hiervoor een tafel gebruiken, op een grasveld bijvoorbeeld een kleed.

Je downloadt de instructies en de spelkaarten en koopt, knutselt of verzamelt de overige spelonderdelen bij elkaar (zie instructies). Vraag gerust je ouders om hulp!

Download hier:

Tip: print de speelkaarten en de scorekaart op dik papier. De speelkaarten kan je dan ook dubbelzijdig printen (spiegel ze over de lange kant van het A4).

Wil jij jouw klasgenoten, beste vrienden, broertjes en/of zusjes, tantes en ooms, opa’s en oma’s nog beter uitleggen wat jeugdreuma is? Speel dan Joepie-Boe!