ondersteunt, informeert en verbindt
Sluiten

Wet- en regelgeving

Met jeugdreuma kun je beroep doen op meerdere wet- en regelgevingen. We adviseren je altijd contact op te nemen met de betreffende instantie(s) zelf, als je denkt ergens recht op te hebben of hulp nodig hebt. Op deze manier weet je zeker wat de regels inhouden en waar je precies aan moet voldoen om ergens aanspraak op te maken.

Tip!

Bewaar altijd kopie├źn van correspondentie en maak notities van telefoongesprekken, waarbij je de datum en de naam van de persoon die je te woord heeft gestaan noteert. Mocht je onverhoopt een bezwaar- of beroepschrift willen indienen, dan zijn dit soort gegevens van groot belang.
Om in aanmerking te komen voor veel van de volgende regelingen, is er meestal een lange weg te bewandelen. Er moeten aanvraagformulieren ingevuld worden, soms deskundigen aan huis ontvangen worden en dat kost tijd. Veel geduld is geen onverdienste.

Dan kan het ook nog gebeuren dat de aanvraag na een vaak lang traject wordt afgewezen. Leg je daarbij niet meteen neer. Het loont bijna altijd de moeite bezwaar te maken!

Meer info: