ondersteunt, informeert en verbindt
Sluiten

Jouw ervaring mijn toekomst

Lotgenoten jeugdreuma

Wat is de invloed van jeugdreuma op toekomstmogelijkheden als het gaat om school, werk, en relaties? Deze vraag uit onze Onderzoeksagenda Jeugdreuma was het uitgangspunt van het project Jouw Ervaring, Mijn Toekomst. Samen met jongeren, jong-volwassenen, Youth-R-Well en Amsterdam UMC zijn we gaan onderzoeken hoe we hier nou het beste antwoord op kunnen geven. Resultaat: de (online) lotgenotencontactgroep voor jongeren en jong-volwassenen met jeugdreuma en een verzameling ervaringsverhalen.

Wie begrijpt je beter dan?

Voor jongeren zijn er verschillende mogelijkheden om leeftijdsgenoten te ontmoeten, bijvoorbeeld tijdens activiteiten van de Jeugdreuma Vereniging of Youth-R-Well. Maar over de toekomst weten zij vaak even veel als jij: niet veel. En dus blijf je zitten met je vragen en onzekerheden over de toekomst. In het project Jouw Ervaring, Mijn Toekomst brachten we jongeren (10-18) in contact met meer ervaren lotgenoten om een antwoord te krijgen op die vragen.

De jongeren en jongvolwassenen zijn zo enthousiast over het project dat ze de groep willen voortzetten. En wij gunnen natuurlijk meer lotgenoten deze ervaring en vraagbaak!

Meer info en/of aanmelden?

Verzamelde verhalen

Hoe ervaren jongeren met jeugdreuma hun dagelijks leven? Wat helpt hen? Waar lopen ze tegenaan? Lees de gebundelde verhalen van enkele van onze deelnemers aan het project Jouw Ervaring, Mijn Toekomst.