ondersteunt, informeert en verbindt
Sluiten

Koffieavond over MTX-intolerantie

Wanneer

08-03-2022    
19:30:00 - 21:00:00

Evenement type

Ook in 2022 gaan we door met het organiseren van digitale koffieavonden! De eerste koffieavond zal georganiseerd worden op 8 maart aanstaande over het thema MTX-intolerantie.

Ook Jeugdreuma kent een aantal “klassiekers” en dan bedoelen we medicijnen die heel vaak worden voorgeschreven. Een vaak voorgeschreven en gebruikt medicijn is Methotrexaat, afgekort MTX. Dit is een krachtig middel voor het verminderen van ontstekingen bij JIA. Helaas heeft MTX naast een goede werking, net als andere medicijnen, bijwerkingen. In sommige gevallen is er zelfs sprake van intolerantie voor MTX.  Ongeveer de helft van de kinderen en jongeren met JIA krijgt daar last van.  

Wat MTX intolerantie is, hoe het ontstaat, hoe je er mee om zou kunnen gaan en hoe je erover kunt praten met je arts. Daar gaat deze koffieavond over! Kinderreumatoloog Bas Vastert geeft samen met studenten Koen Bots, Fleur Heeres en Sarah van Ruitenbeek die onderzoek doen naar MTX-intolerantie informatie antwoord op jullie vragen.

Schrijf je nu in via de webshop (link bovenaan deze pagina). Er zijn geen kosten aan verbonden. Enkele dagen voor het evenement ontvang je een e-mail met de laatste informatie en de link om deel te kunnen nemen aan de koffieavond.

Terug naar het evenementenoverzicht

Alles over Jeugdreuma

Onderzoeksagenda Jeugdreuma Alles over Jeugdreuma Soorten jeugdreuma Oligo-articulaire JIA Poly-articulaire JIA Systemische JIA Artritis psoriatica Artritis met enthesitis Behandeling bij jeugdreuma Medicatie en medicatierichtlijn Fysiotherapie Jeugdreuma en Werk Rijbewijs en jeugdreuma Studeren met Jeugdreuma Wet- en regelgeving WMO-loket Externe links