ondersteunt, informeert en verbindt
Sluiten
18 maart 2023

WORD Day 2023: lancering magazine de Diagnose

Het is WORD Day! Op deze dag vragen vele jeugdreumaverenigingen, artsen en andere betrokken specialisten over de hele wereld aandacht voor jeugdreuma. Ook wij doen natuurlijk weer mee en lanceren daarom vandaag de speciale uitgave ‘De Diagnose’ van ons magazine!

De Diagnose-special van het Leuker Leven-magazine is speciaal gemaakt voor kinderen die net de diagnose jeugdreuma hebben en hun ouders. We weten hoe fijn het is om ervaringen van anderen te kunnen horen, maar ook dat het best een drempel kan zijn om direct lotgenotencontact op te zoeken. Daarom nu een laagdrempelige manier om kennis te maken met andere gezinnen en de vereniging!

We interviewden specialisten over thema’s als het ziekenhuis en medicatie. Er is een spoedcursus jeugdreuma en een speciaal kindergedeelte waarin Matty uitleg geeft over jeugdreuma.

Onze leden krijgen het magazine thuisgestuurd en ook nieuwe leden gaan dit magazine ontvangen. Daarnaast komt het magazine in verschillende ziekenhuizen aan om verspreid te gaan worden aan kinderen die net de diagnose krijgen. En staat de special sinds vandaag online op onze website.
Zo hopen wij nog meer kinderen met jeugdreuma en hun gezin te kunnen ondersteunen!

Meer informatie over de internationale WORD Day vind je hier.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Alles over Jeugdreuma

Onderzoeksagenda Jeugdreuma Alles over Jeugdreuma Soorten jeugdreuma Oligo-articulaire JIA Poly-articulaire JIA Systemische JIA Artritis psoriatica Artritis met enthesitis Behandeling bij jeugdreuma Medicatie en medicatierichtlijn Fysiotherapie Jeugdreuma en Werk Rijbewijs en jeugdreuma Studeren met Jeugdreuma Wet- en regelgeving WMO-loket Externe links